Contact opnemen

Virtual reality opent deuren die altijd gesloten bleven

Virtual reality (VR) verovert in sneltreinvaart de wereld. Deze vorm van technologie neemt de gebruiker mee naar een virtuele levensechte wereld. Doordat de zintuigen worden geprikkeld, vaak door middel van een VR-bril, wordt de illusie gewekt dat je werkelijk onderdeel bent van de omgeving. De virtuele wereld opent ook deuren voor bedrijven. In deze blog leg ik uit wat jouw kansen zijn.

Nick Ebbers Door Nick, Adviseur & trotse eigenaar
Leestijd: Leestijd 3 min

Virtual reality voor bedrijven

Ik hoor het je denken. Leuk hoor zo’n nieuwe ontwikkeling, maar wat kan ik als bedrijf hiermee? Virtual realtiy en 360-graden-video’s kunnen unieke bedrijfsvideo’s opleveren voor je bedrijf. Heb je een grote bedrijfshal waar klanten eigenlijk nooit komen? Laat het zien door een VR-bril. Klanten kunnen overal kijken en zijn de regisseur van de bedrijfsvideo.

Heb je een grote showroom waar veel van je producten staan? Op bezoek bij potentiële klanten neem je een VR-bril mee. Zet de bril op en de kijker is op bezoek in jouw showroom. Deze unieke beleving vergeet je niet snel. Dit gevoel bereik je met geen enkele andere manier van video.

IKEA en PSV laten de mogelijkheden van VR zien

Account-managers van PSV gaan sindskort op pad met een VR-bril om nieuwe sponsors binnen te halen. Het is leuk om van de account-managers te horen hoe de businessclub van PSV eruit ziet, maar sponsoren willen dit meemaken. Met een VR-bril waant de potentiële partner zich in het PSV-stadion. PSV loopt hiermee voorop op het gebied van sales en laat zien dat zij innovatief zijn.

Nog zo’n treffend voorbeeld van het gebruik van virtual reality is IKEA. De Zweedse meubelgigant maakte het zelfs mogelijk om de kleuren van de producten aan te passen, terwijl de kijker rondkijkt in een showroom van IKEA. Toch wat anders, dan een reclamefolder in de bus.

De toekomst van virtual reality

Virtual reality wordt dé revolutie op het gebied van video, daar is men inmiddels overtuigd. Microsoft, Apple en Sony zijn al volop bezig met virual reality en steeds meer andere bedrijven sluiten aan. Alleen dit jaar al lanceerden meerdere multinationals hun VR-bril. Facebook met de Oculus Rift, Samsung met de Gear VR en HTC met de Vive. Heb jij al eens een VR-bril op gehad? Doe het eens, dan snap je waarom deze technologie zo enorm groeit.