Contact opnemen

Jouw verhaal vertellen met storytelling

Storytelling – Vertel het verhaal waarin mensen zich herkennen

Het verhaal vertellen. Het is van alle tijden! Ooit, in donkere tijden vertelden we elkaar verhalen bij het kampvuur. Meer was er toch niet te doen en zo hoorde je nog eens wat. Met de mensen trokken ook de verhalen door het land. De beste en mooiste verhalen werden doorverteld. Een verhaal dat als een lopend vuurtje de wereld doortrekt, je bekendheid vergroot en je imago versterkt. Als bedrijf of als merk zou je er vandaag de dag een moord voor doen. Bij wijze van spreken dan…

Door Jesse, Product ontwerper
Leestijd: Leestijd 3 min.

Verhalen vertellen als communicatiemiddel

Er zijn meerdere redenen om storytelling serieus te nemen als communicatiemiddel. Waarom? We zijn steeds sneller in staat nieuwe producten op de markt te brengen. De vraag rijst: “Hoe onderscheiden die nieuwe producten zich van producten die er al waren?” De aandacht verschuift meer en meer naar producten en diensten waarvan we op de één of andere manier het gevoel krijgen dat ze echt aansluiten bij wat we willen. De emotionele aansluiting, het aansprekende verhaal, wordt steeds belangrijker.

Storytelling en video; een krachtige combinatie

Wij maken voor onze klanten graag video’s waarin storytelling is toegepast. Het zijn stuk voor stuk video’s die de kijker niet onberoerd laat. Daarmee is video storytelling een geschikte manier voor het vertellen van organisatieverhalen. Ze creëren betrokkenheid bij jouw klanten. Jouw verhaal zetten we graag om van spreektaal naar beeldmateriaal. De kwaliteit van de storytelling video moet gewoon goed zijn!

Het kernverhaal

Hoe kom je op het verhaal? Echt, dat kan overal vandaan komen! Samen met onze klanten vinden wij altijd een verhaal dat er toe doet. Op het moment dat het kernverhaal op papier staat, hoef je alleen maar goed je ogen en oren open te houden om nieuw materiaal te verzamelen. Waarmee mensen zich kunnen identificeren en zo iets voelen als trots, passie, geluk of liefde.

Op zoek naar verhalen

Storytelling is geen sprookjes vertellen! Het moet er niet over gaan hoeveel beter de zender het doet. Ook moet je geen verhaal verzinnen. Dat hoeft ook niet. Succesvolle bedrijven en merken hebben meestal een verhaal dat onlosmakelijk aan het bedrijf kleeft. Dát verhaal vertellen heeft zin. Wat zoeken mensen boven alles? Vertrouwen! Mensen willen ergens in geloven. Kun jij een verhaal vertellen waarin je erin slaagt mensen persoonlijk te raken? Wat is jouw verhaal?