Contact opnemen

Een dag mee met het filmteam van ebbersmedia

Als je een bedrijfsfilm laat maken door ebbersmedia wordt deze gemaakt door een team van video-specialisten. Deze vakmensen filmen dagenlang voor video’s van een paar minuten. Hoe ziet een dag van het filmteam van ebbersmedia eruit? Om het antwoord te krijgen, liep ik een dagje mee op de draaidag van een bedrijfsfilm voor Jos Dusseldorp Transport.

Door Stef, Content marketeer
Leestijd: 5 minuten

6.45 uur – Het is vroeg, heel vroeg. Damian, video-specialist, ging 5.45 uur van huis, maar daar heeft hij vandaag geen problemen mee. “Ik kan een boek van 1200 pagina’s schrijven, waarom ik dit vak zo mooi vind”, zegt hij met een lach. Hij is al bezig met de voorbereidingen voor de filmdag. “Het is soms net Tetris om alle spullen in de auto te krijgen, maar het lukt hoor.”

7.00 uur – We zijn op de filmlocatie in een appartement in Lichtenvoorde. De tijd dringt, want de openingsscène moet een scène in het donker zijn. Licht goed, camera scherp, gordijnen strak, we kunnen beginnen.

8.30 uur – “We gaan het iets meer high key belichten Dirk”, zegt Damian. High key, het zijn termen waar de meeste mensen nog nooit van hebben gehoord. Ze zijn zo druk bezig dat ik besluit er maar niet verder over te vragen. “Wil je deze nog even bouncen?” Bouncen? Ik kan mij nieuwsgierigheid niet bedwingen en vraag waar deze term vandaan komt. “O, dat betekent dat ik het licht op het plafond richt. Die mooie ochtendzon is vandaag gewoon een studiolamp”, grapt hij.

9.45 uur – We hebben even pauze. Of beter gezegd, de rest heeft pauze. Het filmteam is al bezig met de volgende scène en giet de hete thee weg alsof ze de bus nog moeten halen. Je ziet het ze denken: ‘we moeten verder’.

10.00 uur – Ondanks dat de temperatuur nog rond het vriespunt schommelt, moet er toch buiten gefilmd worden. “Heren, zouden jullie de truien even uit willen doen? Dan komt het Jos Dusseldorp logo beter in beeld.” De werknemers van het transportbedrijf volgen braaf de bevelen op. Dat zij morgen ziek op het werk komen, maakt voor vandaag even niks uit.

13.00 uur  – Eindelijk is die daar, de scène met de auto. Damian heeft zich in de kofferbak gevouwen en heeft zijn benen bijna letterlijk in de nek voor de beste shots. Menig yoga-meisje zou jaloers zijn op zijn lenigheid. Maar alles voor een goede film, dat is mij inmiddels wel duidelijk. “Dirk pak even alleen de asfaltwegen, die klinkers zijn te hobbelig, dat komt niet mooi over op beeld.”

14.00 uur – We rijden naar het bedrijfspand van Jos Dusseldorp Transport. Op de vraag of hij het niet irritant vindt om telkens maar te zeggen of het nog één keer kan zegt Damian: “Ik ga altijd voor de beste film, soms voel je je wel een beetje bezwaard. Maar daar zet je je al snel overheen.” In de loods worden nog enkele shots gemaakt.

15.00 uur – In het hoekje van de loods zit Damian met zijn hand voor zijn rechteroog in de vorm van een verrekijker, alsof hij land in zicht heeft. “Als ik van mijn hand een kokertje maak en er doorheen kijk, is het makkelijker om van tevoren het shot en de plek van de camera te bepalen. Daarnaast kan ik op deze manier zien of het licht een beetje mooi op het onderwerp valt”, legt hij uit. Het tekent de precisie waarmee hij werkt.

16.00 uur – Als we op het kantoor van het transportbedrijf filmen, is er even de tijd om over het belang van bedrijfsfilms te praten. “Sociale media spelen een grote rol, waardoor mensen op zoek zijn naar makkelijk verteerbare content. Een video voldoet aan die vraag. Als bedrijf is het dus essentieel dat je je van je beste kant laat zien op sociale media-kanalen als YouTube en Facebook. En hoe  kan je dat nu beter doen dan met een gelikte video?”, zegt Damian.  

17.15  De draaidag zit erop. Met een goed gevoel gaan de mannen van het filmteam naar huis. Het monteren kan beginnen.

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk de teaser van de  drie bedrijfsfilms van Jos Dusseldorp Transport hieronder.