Contact opnemen

Gebruik video voor het werven van personeel

De ideale collega, voor veel bedrijven lijkt het soms een speld in een hooiberg. Bij bedrijven zie ik nog vaak de gedachte: “wij zijn het bedrijf, de sollicitant moet ons overtuigen, daar hoeven wij niks voor te doen.” Maar zo werkt het tegenwoordig niet meer. Om goed personeel te werven moet je, óók als bedrijf, een visitekaartje afgeven. Hoe breng ik de sfeer, de functie en de collega’s over aan de sollicitant? Precies, een video!

Nick Ebbers Door Nick, Adviseur & trotse eigenaar
Leestijd: 5 minuten

Sfeer

Een video is zeer geschikt voor het overbrengen van de sfeer binnen een bedrijf. Vaak is dit letterlijk niet met een pen te beschrijven. Sollicitanten willen de sfeer zien en daarmee vooral voelen. Zoek daarbij inspirerende werknemers die het verhaal van je bedrijf kunnen vertellen. Wees informatief over de functie, zodat de toekomstige werknemer weet wat hij kan verwachten.

Werken bij..

Sommige bedrijven snappen hoe het werkt en zijn al met deze visuele manier van personeel werven gestart. Neem nou AFAS, zij laten je in deze YouTube-video zien hoe de dag van een werknemer eruit ziet.

Op een persoonlijke manier geeft AFAS een kijkje achter de schermen. Met één hoofdpersoon, de werknemer, zet het softwarebedrijf een sfeer neer van het bedrijf en weet je als sollicitant waar je aan toe bent. Door de video krijgt AFAS meer sollicitanten die passen bij het bedrijf, daar ben ik van overtuigd.

Ook Bol.com snapt dat je als bedrijf de ideale collega moet overtuigen. In 2014 werd deze video met directeur Daniël Ropers gelanceerd.

Proef jij de sfeer na het zien van de video? Niet zo? Dat is niet zo gek, het kan beter vind ik. Dat dacht Bol.com ook, want twee jaar later kwamen zij met een nieuwe wervingsvideo gericht op de werknemer. Een stuk geloofwaardiger en meer gericht op de sfeer binnen het bedrijf.

Deel de video

Deel de video op kanalen waar jouw toekomstige werknemers zich bevinden. Denk daarbij aan blogs, social media, LinkedIn en natuurlijk je eigen website. Zorg ervoor dat bij de video een directe call-to-action is om te sollicteren. Als je eigen werknemers dan ook nog je video verspreiden heb je een uitstekend visitekaartje van je bedrijf!