Contact opnemen

Een veiligheidsfilm laten maken

Hoe zorg je als bedrijf ervoor dat de veiligheidsvoorschriften bij bezoekers en werknemers blijven hangen? Het antwoord is eenvoudig: een veiligheidsfilm. Doordat je deze belangrijke boodschap visueel maakt, wordt de boodschap beter begrepen en uiteindelijk ook nageleefd.

Door Stef, Content marketeer
Leestijd: Leestijd 3 min.

Veiligheid boven alles

Veiligheidsfilms zijn voor bedrijven waar enorme veiligheidsvoorschriften gelden onmisbaar. Neem Nestlé in Nunspeet, zij maken babyvoeding. Je kan je voorstellen dat veiligheid op nummer één staat bij Nestlé. Daarom kozen zij voor een veiligheidsfilm voor de bezoekers van de fabriek.

Zoals je ziet, moet de veiligheidsfilm vooral duidelijk zijn. Door duidelijke taal (van de voice-over), ondersteunende beelden en grafische iconen is de bezoeker op de hoogte van de veiligheidsvoorschriften. Ook hier geldt: veiligheid boven alles!

Nieuwe werknemers

Veiligheidsfilms kunnen ook voor nieuwe werknemers een uitkomst zijn. Grote bedrijven hebben in vakantieperiodes te maken met nieuwe (tijdelijke) krachten. Met een duidelijk veiligheidsvideo laat je hen zien hoe er gewerkt wordt binnen het bedrijf. Een grote supermarktketen liet door ons een film maken voor hun distributiecentrum.

Verschillende talen

Veel grote bedrijven hebben te maken met werknemers uit verschillende landen. Je ziet daarom dat veiligheidsfilms vaak in meerdere talen worden opgeleverd. Een veiligheidsfilm moet voor iedereen in de wereld duidelijk zijn.

Kies jij voor veilig? De veiligheidsfilm is een effectief middel om grote problemen te voorkomen. Neem afscheid van het papieren boekwerk dat geen klant, leverancier of werknemer leest en kies voor video!