Contact opnemen

De kijker is aan zet met de 360-graden video

Je hebt ze vast al op YouTube of Facebook voorbij zien komen: de 360-graden video’s. Betrokkenheid is de grootste plus van deze videotrend van 2017, dat maakt deze video’s zo krachtig! Waarom? Als kijker word je gedwongen om actief te kijken en word je onderdeel van de video. Jij bepaalt wat je ziet!

Nick Ebbers Door Nick, Adviseur & trotse eigenaar
Leestijd: Leestijd 3 min.

SEL Chemie is de eerste

Voor SEL Chemie uit Aalten maakten we onze eerste 360-graden video. De film is voor intern gebruik, maar een aantal scénes uit de film zijn hieronder te zien. Bedrijfsprocessen worden op unieke wijze in beeld gebracht. En zeg nou zelf, actief meedoen tijdens een film is toch leuker dan stil zitten en kijken?

Let op! Bekijk je deze 360-graden video op je mobiel of tablet, open dan de video via deze link in de YouTube-app voor de 360-beleving.

Naar binnenkijken

Nadeel van grote bedrijfspanden is dat je er als buitenstaander niet makkelijk naar binnenkijkt. Waar restaurants tegenwoordig met open keukens werken, zijn grote bedrijfshallen vaak nog afgeschermd van publiek. Jammer eigenlijk, want daar ontstaat het product voor de klant. En dit vakmanschap wil je als bedrijf ook laten zien op beurzen, bij klanten en bij presentaties.

Alles tegelijk in beeld

In een normale video of film worden belangrijke situaties en beelden achter elkaar geplakt. Ook als er van alles in een ruimte tegelijk gebeurt. Dan wordt dat schouwspel in stukken gehakt en achter elkaar gezet. Met een 360-graden video beleef je een video vanuit een uniek perspectief en zit de kijker achter de knoppen. Hij bepaalt wat hij ziet met dit interactief hoogstandje. Nog zo’n mooi voorbeeld van een 360-graden video kwam ik tegen op YouTube. Met een komisch script blijft de video spannend van begin tot eind.

VR-bril

Met een VR-bril ga je nog een stapje verder in de beleving van een 360-graden film. Je staat daadwerkelijk tussen de productielijnen, pallets en werknemers. Moet je je eens voorstellen hoe het is voor klanten om jouw bedrijf te zien door zo’n bril. Ze proeven de sfeer van het bedrijf zonder een bezoek. Dichterbij de realiteit ga je niet komen!