Contact opnemen

Hoe ervaren stagiairs hun stages bij ebbersmedia?

3 ex-stagiairs aan het woord

Wij vertellen aan iedereen dat de stages ge-wel-dig zijn bij ons. Dat is natuurlijk ook zo, maar wie kan jullie nu echt de waarheid vertellen? Dat zijn natuurlijk de stagiairs zelf. In deze blog vertellen Fleur, Dewi en Sam hoe hun stage was bij ons op kantoor.

Door Stef, Content marketeer
Leestijd: 3 minuten

Fleur, 20 jaar

Mediavormgeving, grafische vormgeving 3e jaars Cibap

“Ik had al eens bij ebbersmedia gesolliciteerd, maar was toen net te laat. Nick zei me toen: “Probeer het volgend jaar nog eens.” Dat heb ik gedaan en toen werd ik het wel! Gelukkig! Ik ging er vrij blanco in, omdat ik nog weinig ervaring had met webdesign. Ik werd meteen in het diepe gegooid en moest een ontwerp maken als case om te zien wat ik kon. Dat vond ik wel spannend! Als ik nu dit eerste ontwerp bekijk, moet ik lachen. Écht een groot verschil met mijn huidige ontwerpen.

“Dat ik eigen projecten kreeg, vond ik heel fijn. Ik merkte dat ik een website pas kon ontwerpen, als ik eerst op bezoek was geweest bij de klant. Dan ging ik met Nick mee en leerde ik de klant kennen. Ik had niet verwacht dat dit zo belangrijk was voor je ontwerp. Als ‘one-of-the-guys’ heb ik mij goed staande gehouden en ben ik gegroeid. Ik kijk dan ook tevreden terug op deze stage.”

Dewi, 22 jaar

Mediavormgeving, AV-specialist 4e jaars ROC Twente

“Ik had een stage achter de rug die mij niet was bevallen. Dat moest deze keer anders. Na drie weken op het kantoor bij ebbersmedia was ik overtuigd, dit is mijn ding. Vanaf dag één ging ik mee naar (grote) projecten en mocht ik de video-afdeling ondersteunen. Bij een andere stage had ik iemand die constant met mij meekeek, dat vond ik lastig werken.”

“Ik merkte al snel dat het niet de manier is hoe hier wordt gewerkt. Ik kreeg een opdracht en vervolgens mocht ik het zelf regelen: voorbereiding, klantcontact en filmen. Met de begeleiding van Jelmer ging dat goed. Na deze stage heb ik wel één ding helder: hier wil ik mee verder! Eerste deze studie afronden en dan ga ik een hbo-opleiding volgen. En als ik dan mag dromen, dan zie ik een eigen bedrijfje wel als een ideale toekomstdroom.”

Sam, 22 jaar

Mediavormgeving, 4e jaars Astrum College

“Zes maanden geleden kwam ik bij ebbersmedia binnen. Met best een hoop twijfels, maar vooral met een bak vol nieuwsgierigheid. Mij kennis van HTML was op niveau, maar de webdevelopment die ik ging doen was andere koek. Spannend, maar heel tof. Elke dag ging ik er om 6.00 uur uit. Snel naar de trein om van Brummen naar Lievelde te reizen. Op de fiets en dan zat ik om 8.15 op kantoor in Lichtenvoorde. Om eerlijk te zijn: dat was niet altijd fijn.”

“Met een beetje kennis van programmeren kwam ik binnen, met een rugzak vol kennis ga ik weg. In een ongedwongen sfeer heb ik ontzettend veel geleerd. Alles wat ik hier heb geleerd, leer ik niet op school. En volgens mij is daar je stage voor bedoeld. Samen met mijn collega-developers heb ik supertoffe projecten gemaakt. Websites die ik stiekem thuis nog bekijk, omdat ik er trots op ben!”