Contact opnemen

Kan mijn website nummer 1 in Google worden?

Als we om tafel zitten met een klant en praten over een nieuwe website of het restylen van een bestaande website, wordt de vraag altijd gesteld: “Hoe komt mijn website bovenaan in Google?” Ons eerlijke antwoord? Een eerste plaats in Google kunnen wij niet garanderen. Wel zijn er methodes om de plaats in Google positief te beïnvloeden. Daar weten wij veel van!

Door Stef, Content marketeer
Leestijd: Leestijd 3 min.

Kiezen voor online adverteren

Naast zoekwoordenoptimalisatie kun je ook kiezen voor gesponsorde resultaten. Deze betaalde advertenties heb je vast wel eens gezien. Zoek je bijvoorbeeld op ‘vakantiewoning Spanje’ dan biedt Google je in 0,20 seconden zo’n 467.000 resultaten aan. Jij kijkt waarschijnlijk alleen naar de zoekresultaten op de eerste pagina. De eerste drie zoekresultaten op de eerste pagina zijn vaak betaalde advertenties. Deze online advertenties herken je aan een geel blokje met de afkorting Adv. erin. In de rechterkolom op de eerste pagina vind je bij je zoekresultaten nog meer advertenties. Bedrijven die zo met hun website in beeld komen, betalen voor de kliks.

Gesponsorde advertenties werken sneller

In tegenstelling tot zoekwoordenoptimalisatie (SEO) werkt de betaalde manier direct! Wanneer een advertentie is aangemaakt, wordt deze na ongeveer 15 minuten zichtbaar in Google. Soms is adverteren een goede aanvulling op SEO.

Tips voor betere vindbaarheid door Google

Hoe kun je ervoor zorgen dat een professionele website beter gevonden wordt? Houd sowieso rekening met het volgende:

  1. Zorg voor goede unieke teksten. Kopieer nooit teksten van een collega of concurrent. Van Google krijg je strafpunten als je tekst hebt geknipt en geplakt!
  2. Geef elke pagina een unieke paginatitel. Dit is een technisch dingetje. Met elk goed Content Management Systeem kun je per pagina een aparte titel instellen. Vanzelfsprekend bouwen wij WordPress websites waarbij dit tiptop geregeld is.
  3. Maak gebruik van interne links, want die beïnvloeden de vindbaarheid op een positieve manier.
  4. Maak je website voor bezoekers, niet voor Google. Dus, biedt relevante informatie aan. De webbezoeker wil antwoord op zijn vragen en behoeften; hij is op zoek naar iets. De inhoud moet kloppen! Het is niet verstandig om door te slaan in het optimaliseren van je website. Google is heel slim en heeft het ‘door’ als teksten zijn gemanipuleerd.

Gevonden worden in Google

Er zijn twee manieren waarmee je website beter gevonden wordt in Google. De eerste manier is gratis, voor de tweede moet je betalen. Doe mij die gratis manier maar, denk je misschien? Tja, als het gratis kan…! Het behalen van een hoge positie binnen Google is een complexe opgave. Daar is een doordachte aanpak voor nodig met kennis en ervaring.

Zoekmachineoptimalisatie

Om een goede positie te krijgen in de onbetaalde, organische zoekresultaten moet een website geoptimaliseerd worden voor zoekmachines. Echter, zoekmachineoptimalisatie (SEO) levert geen direct resultaat op. Het moet zich in de loop der tijd ontwikkelen. De mate van vindbaarheid is bovendien afhankelijk van de concurrentie. Het is niet altijd mogelijk om alleen met zoekmachine optimalisatie een hoge positie te krijgen binnen de beschikbare tijd en middelen. Wij zoeken graag voor je uit, wat in jouw branche en met jouw website de beste opties zijn.