Contact opnemen

We zijn FD Gazelle 2019. Dit is het oprechte verhaal over onze groei

Dit jaar ontvingen we met Ebbers Media voor het eerst een FD Gazellen Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door het Financieel Dagblad. Het betekent dat we tot de snelstgroeiende bedrijven van Nederland behoren en minstens drie jaar op rij een omzetgroei van 20% hebben behaald. Een leuke eer, maar groei in omvang is voor mij nooit een doel op zich geweest. Groei in kwaliteit wel, en de afgelopen jaren heb ik geleerd dat die twee blijkbaar niet los van elkaar kunnen bestaan. 

Deze prijs zette me aan het denken over de afgelopen jaren. Over de leuke kanten van groei, maar ook de valkuilen waar ik ruim 8 jaar lang intrapte en de grootste les die ik daarvan heb geleerd. In het kader van het winnen van de award wil ik dan ook graag het echte, oprechte verhaal met jullie delen.

Nick Ebbers Door Nick, Adviseur & trotse eigenaar
Leestijd: 2 minuten

Gas d'r op

Paniekaanvallen hielden me niet tegen

We gaan vier jaar terug in de tijd. Het was 2015 en mijn leven zag er al een paar jaar als volgt uit: ik werkte zes dagen per week tot laat in de avond, ook op zaterdag. Gas d’r op, iedere dag, want “als je maar hard genoeg werkt word je succesvol”! Ik was ervan overtuigd dat ik alles zelf moest doen: projectmanagement, factureren, acquisitie, personeelszaken, support, alle inkomende e-mail, de personeelsplanning… Noem maar iets en ik deed het.

Wat mij dit opleverde? Dat was niet mijn verwachte succes. Wel betaalde ik er de welbekende prijs voor: wekelijkse paniekaanvallen met hartkloppingen, zweetaanvallen en hyperventilatie. En nog steeds was ik van mening dat ik alle touwtjes zelf in handen moest houden. Maar ik was gewoon veel en veel te druk.

Tijd om los te laten

Behoefte aan een nieuwe structuur

Ik was zelf de vertragende factor, hield alles tegen. Alle touwtjes in handen willen houden kan misschien als je met twee of drie man bent, maar met tien man is dat onmogelijk. Het was overduidelijk dat er een nieuwe bedrijfsstructuur nodig was. Daar hoorden nieuwe mensen bij: een projectmanager, een supportmanager, een financiële man of vrouw enzovoort. Overigens gaf een coach me dit inzicht; zelf was ik nog steeds van mening dat ik alles moest blijven doen zoals ik deed.

Nog diezelfde avond werd de vacature projectmanager vervuld. Ook de andere vacatures werden ingevuld en in de twee jaar die daarop volgden begon er een structuur te ontstaan. Het team groeide en dat gold ook voor de omzet. Ook al was groeien in omvang niet per se een doel, het liet wel zien dat het goed en gezond was dat ik los liet. En dat ik niet kan voortbestaan zonder een team om me heen waarop ik volledig kan vertrouwen.

De mooie kanten van groei

Het heeft ons veel gebracht

Sinds een paar jaar heb ik geen paniekaanvallen meer. Ik werk vijf dagen per week en heb – op een uitzondering na 😉 – de avonden vrij. Alles draait zo goed als vlekkeloos dankzij de groei die het bedrijf heeft doorgemaakt, dankzij het verzamelen van de juiste mensen om mij heen. Mensen op wie ik kan vertrouwen. Ik wilde niet groeien in omvang, maar juist in kwaliteit, dacht ik altijd. Maar blijkbaar gaan deze twee zaken in onze wereld samen.

Groei heeft veel mooie kanten en het heeft ons veel gebracht. Meer uitdaging, meer expertise in het team, collega’s die zichzelf ontwikkelen waardoor we complexere projecten aankunnen. Ik zie nu hoe waardevol dat is en hoeveel plezier het geeft.

Maar het allerbelangrijkste is misschien nog wel de les die ik de afgelopen jaren heb geleerd: denk niet dat jij alles zelf moet doen. Zorg voor de beste mensen om je heen, geef ze vrijheid en laat los. Collega’s waarop je kunt vertrouwen zijn goud waard. Ik wil alle collega’s, oud-collega’s en klanten dan ook bedanken voor het vertrouwen. Zonder hen was die award er nooit geweest.