Contact opnemen

We zetten ons beste beentje voor tijdens onze vitaliteitsmaanden

Oktober & november staan bij ons centraal als vitaliteitsmaanden. Vitaliteit en collegialiteit is uiteindelijk gezondheid, volgens onze logica. En een goede gezondheid zorgt ervoor dat we productief en effectief kunnen werken. Daar gaan we voor met z’n allen! Hoe en waarom we dat doen? Dat leggen we je uit in deze blogserie. We trappen hem af met hoe wij onze vitaliteitsmaanden invullen.

Door Eva, Content marketeer
Leestijd: 2 minuten

Fitheid is productiviteit

Wie zich fit voelt is ook productiever op de werkvloer

In ons vak zitten we vaak urenlang achter ons beeldscherm. En aangezien ‘zitten het nieuwe roken is’, betekent dat niet veel goeds voor onze vitaliteit. Beweging, de buitenlucht proeven en ontspannen zijn super belangrijke elementen voor een gezond en vitaal leven. Niet in de laatste plaats omdat deze elementen ervoor zorgen dat je productiever en met meer plezier kunt werken. Daarom vinden wij het belangrijk om de vitaliteit onder onze collega’s te stimuleren en hebben we oktober en november omgedoopt tot vitaliteitsmaanden.

De uitdaging aangaan met elkaar en jezelf

Inmiddels is (bijna) iedereen liefhebber van een blokje om

‘Hé collega’s, wie gaat er mee een rondje wandelen?’  Toen Nick deze vraag twee jaar geleden stelde was er nog weinig animo voor zijn voorstel. Wandelen? Laat mij maar lekker achter de pc zitten, dachten de meesten. Nu, 2 jaar later, is daar toch wel een verandering in gekomen. Er wordt elke dag fanatiek gewandeld en bewogen door onze collega’s. We leggen je graag uit hoe we dat voor elkaar hebben gekregen.

We blijven elkaar uitdagen

Je moet iets vinden wat jou uitdaagt

Over het algemeen werkt uitdaging het best om elkaar te stimuleren. Door middel van een stappenchallenge gaan we deze uitdaging aan en stimuleren we elkaar. Een challenge waarin het een competitie is die je vooral met jezelf aangaat. Niet alleen de stappen worden meegeteld. We hebben namelijk ook fanatiekelingen die na het werk, in het weekend of zelfs vóór het werk fanatiek met gewichten in de weer zijn in de sportschool, klussend de herfstdagen doorkomen, met de mountainbike de Achterhoek verkennen of ervan houden om een balletje te trappen met vrienden. Zo is iedereen op zijn of haar eigen manier bezig met vitaliteit.

Bij de 10.000 stappen steunen wij de toppers van de lokale horeca

Elke week genieten wij van een heerlijke lunch of diner van de lokale horeca

Al deze prestaties worden ook weer beloond. Iedereen die, minimaal 1 keer in de week, de 10.000+ stappen haalt, mag kiezen uit een lunch of diner bereid door een lokaal restaurant. Wij zijn liefhebber van onze lokale horecahelden en willen hen op deze manier een klein steuntje in de rug bieden. Hopelijk kunnen we dan straks, als het weer mag, blijven genieten van onze favoriete cafés, restaurants en lunchtentjes.

We hebben al mooie stappen gezet met ons team

En daar gaan we ook ná de vitalitetsmaanden lekker mee door

Uiteindelijk gaan we ervoor om de 10 miljoen stappen te halen met elkaar. Behalen we dit aantal, dan doneren we een mooi bedrag aan een goed doel. Zo investeren we niet alleen in onze eigen vitaliteit, maar dragen we ook een steentje bij aan de doelen van anderen. Samen werken – of beter gezegd; lopen – we naar dat doel van 10 miljoen stappen toe.

Hoewel de vitaliteitsmaanden niet het hele jaren doorlopen, doen wij dat wel met elkaar. We zetten ons beste beentje voor en blijven werken aan onze vitaliteit en gezondheid, zodat we nog productiever en met meer energie te werk kunnen gaan.

Denk jij dat we die 10.000.000 stappen gaan halen? In onze volgende blogs over vitaliteit & gezondheid vertellen we meer over het verloop en de uitkomst van onze ‘strijd voor vitaliteit’. We delen de beste tips en resultaten om ook anderen te inspireren en motiveren. Check dan binnenkort ook vooral onze volgende blogs ‘Hoe stimuleren wij onze vitaliteit & gezondheid?’ en ’10 feiten die de vitaliteitsweken ons hebben opgeleverd’.

En? Hebben we je gemotiveerd om ook een blokje om te gaan?