Contact opnemen

Met DuckDuckGo zoek je veilig en anoniem

“DuckDuckGo het maar even”, het kan een uitspraak zijn die in de toekomst heel normaal is. DuckDuckGo is namelijk de snelst groeiende zoekmachine. Die groei is niet zomaar ontstaan. De zoekmachine verschilt van andere zoekmachines door maar één woord: privacy. Pas op Google, DuckDuckGo komt eraan!

Door Stef, Content marketeer
Leestijd: Leestijd 3 min.

Privacy als probleem

Veel internetgebruikers ervaren het gebrek aan privacy steeds meer als een probleem. Het grote voordeel van DuckDuckGo is dat de zoekmachine geen persoonlijke data opslaat. Je zoekopdrachten zijn veilig en anoniem. In mei 2016 werden er 11,5 miljoen zoekopdrachten uitgevoerd via DuckDuckGo. In perspectief: Google verwerkt bijna 3,5 miljard zoekopdrachten per maand. Dit verschil is nog enorm. Het is ook niet zo dat DuckDuckGo de nieuwe Google wordt. Juist niet. De veilige zoekmachine vaart zijn eigen koers in anonimiteit.

Adverteren op DuckDuckGo

Adverteren op DuckDuckGo gaat anders dan je gewend bent. Advertenties worden aangemaakt via Bing Ads. Omdat de zoekmachine geen data opslaat is het niet mogelijk om op basis van tracking te adverteren. Anders gezegd: heb je net die nieuwe Nikes gekocht, dan krijg je niet wekenlang reclames van nieuwe Nike sneakers te zien. Volgens de oprichter van DuckDuckGo zijn advertenties op basis van tracking soms zelfs minder effectief, omdat deze ook getoond worden wanneer mensen geen intentie hebben om iets te kopen.

Hoe word ik beter vindbaar in de nieuwe zoekmachine?

Het is ons al aardig gelukt. Met de zoekterm ‘bedrijfsfilm gelderland’ staan wij op nummer 1. En daar schuilt geen groot geheim achter. Goede en interessante content zorgen ervoor dat je in iedere zoekmachine wordt gevonden, ook in DuckDuckGo. Word je goed gevonden in Google? Dan is DuckDuckGo ook geen probleem.

Houd DuckDuckGo in de gaten

Ik hoor je denken; als ik zo naar de cijfers kijk dan DuckDuckGo stelt dus eigenlijk niet zo veel voor. In zekere zin is dit ook zo. Toch neemt de populariteit van de veilige zoekmachine elke maand toe. Het is daarom verstandig om deze dwerg onder de zoekmachines in de gaten te houden. Met hun privacybeleid is DuckDuckGo veilig en dat merken gebruikers. Steeds meer.