Contact opnemen

Korte bedrijfsvideo’s zijn dé trend

Bedrijfsfilms duren vaak langer dan een minuut en geven een mooi beeld van het bedrijf. Vooral als het verhaal centraal staat, is dit zeker niet verkeerd. We zien naast storytelling een andere trend ontstaan: korte bedrijfsvideo’s. Meerdere video’s die inzoomen op verschillende onderdelen van het bedrijf. Zo heeft elke pagina op je website een korte video ondersteund door tekst!

Nick Ebbers Door Nick, Adviseur & trotse eigenaar
Leestijd: Leestijd 3 min.

Focus is het toverwoord

Korte bedrijfsvideo’s openen deuren die met één (lange) bedrijfsvideo gesloten bleven. Voorbeeld: je bedrijf biedt drie diensten aan. Met drie korte bedrijfsvideo’s kun je per dienst een film maken. De focus ligt voor de kijker op de dienst die voor hem relevant is. Hij hoeft die andere diensten niet te zien, daar was hij niet naar op zoek. Heeft je website meerdere pagina’s? Elke pagina is in principe een video, ondersteund met tekst. De bezoeker van je website ziet het liefst beeld, dat kan ik je inmiddels wel verklappen.

Albert Heijn geeft het goede voorbeeld

Met de campagne ‘Albert Heijn van’ laat de supermarktketen zien hoe je korte video’s inzet. Met korte bedrijfsvideo’s van de teler, de meesterslager en de bierkenners zoomt AH in op hun specialiteiten. Elke video laat het gezicht achter het product zien. In maximaal 30 seconden per video is de boodschap meteen duidelijk. Met een korte, hele specifieke video kom je sneller to the point en is de kans groter dat je video wél wordt bekeken.

Kort video’s zijn eenvoudig te delen via social media

Je wil de korte video’s ‘thuis’ afleveren. Kijkers willen niet veel moeite doen, de video moet in beeld verschijnen. Doel is dus om de video’s bij de kijker op het scherm te krijgen. De oplossing hiervoor is heel simpel: internet marketing. YouTube-advertenties, een bericht promoten op Facebook en laat je zelf zien op Linkedin. Potentiële kanten willen geïnspireerd worden. Laat zien dat je er bent op alle sociale media en YouTube.

Gezien worden

Wij kunnen je hierbij helpen. Bij het opleveren van de korte video’s houdt het proces dan nog niet op. Samen kijken we hoe we met de video’s bij zoveel mogelijk klanten op het scherm verschijnen. Want dat is wat je wil, gezien worden.