Contact opnemen

Fit op de werkvloer: zo doen we dat bij Ebbers Media

Om prettig en productief te kunnen werken is het belangrijk om je fit te voelen. Wie zich fit en goed voelt zit lekkerder in zijn vel, slaapt beter en is in staat beter te functioneren op de werkvloer. Daarom vind ik het belangrijk om aandacht te besteden aan de fitheid van mijn collega’s. Hoe kun je er – ondanks het hebben van een zittend beroep – voor zorgen dat je aan voldoende beweging komt gedurende de dag? En hoe zorg je op een makkelijke manier voor een gezonde, lekkere lunch? Om bewuster met deze en andere vragen bezig te zijn staat de maand oktober voor ons in het teken van voeding en gezondheid. Én van het tellen van onze stappen. Want hoeveel zetten wij er, afgezien van de digitale stappen voor onze klanten, eigenlijk op een dag?

Nick Ebbers Door Nick, Adviseur & trotse eigenaar
Leestijd: 3 minuten

Een winning team is altijd topfit

En bij Ebbers gaan we altijd voor de winst...

Bij Ebbers Media zijn we continu bezig met winnen. Zelf ga ik ook graag voor de winst. Daarom zetten we iedere dag ons beste beentje voor om successen te boeken voor jou, onze klant. Zodat we online zichtbaar kunnen maken waar jouw bedrijf offline goed in is. Een winnaarsmentaliteit is daarvoor onmisbaar. En winnaars zijn fit. Winnaars trainen om de beste resultaten te kunnen behalen en zorgen er – in ons geval in teamverband – voor dat zij het allerbeste uit zichzelf kunnen halen.

Te weinig beweging, ongezonde voeding, een verkeerde werkhouding; het zijn allemaal factoren die van invloed zijn op je prestaties. Ook op de werkvloer. Om onze winnaarsmentaliteit te kunnen nastreven is het belangrijk dat we ons bewust zijn van gezondheid en voeding. Ik wil mijn team daarom in mogelijkheden voorzien om zo fit mogelijk te kunnen werken. Dat levert niet alleen voor ons als team winst op, maar ook voor de collega’s individueel én natuurlijk voor jou als klant.

Een blokje om voor het goede doel

Want strijden voor een ander geeft nóg meer motivatie

Om te beginnen zijn we deze maand bezig met het tellen van onze stappen. Komen we wel aan dat heilige aantal van 10.000 stappen (waarschijnlijk niet) en hoe kunnen we ons stappenaantal opkrikken? Eén van de eerste dingen die we gaan doen is eens wat vaker een stukje wandelen in de pauze. Na een blokje om kun je bovendien met veel meer concentratie en dus productiever weer achter de computer gaan zitten; een typische win-win situatie dus.

Omdat ik het – naast winnen – belangrijk vind om altijd met een doel voor ogen te werken (zonder doel immers geen resultaat) én omdat wij ook maatschappelijk gezien ons steentje willen bijdragen, lopen wij voor het goede doel. Als wij het met ons team voor elkaar krijgen om deze maand genoeg stappen te zetten, doneren we een mooi bedrag aan de Huntington Benefietavond in Lichtenvoorde. Zo hopen we met onze stappen challenge voor nog meer winnaars te kunnen zorgen.

En verder?

Een fit team is de basis voor succes

Naast onze stappen challenge besteden we ook aandacht aan gezonde lunches, verantwoorde tussendoortjes, een goede werkhouding en dat soort zaken. Fit zijn op het werk hangt immers met veel meer factoren samen dan beweging alleen. Het belangrijkste vind ik dat mijn team zich goed voelt, dat iedereen optimaal op elkaar is ingespeeld en dat we als winning team de beste resultaten blijven behalen voor jou als klant. En dat begint met bewustwording van onze gezondheid en de rol die ik daar als team captain in kan spelen.

Op een fitte maand vol gezonde inspiratie, mooie blokjes om en een fantastisch aantal stappen dat we samen gaan zetten! Zowel letterlijk als op digitaal gebied. 😉