Contact opnemen

Dit hebben de vitaliteitsmaanden ons opgeleverd

In onze vorige twee blogs hebben we alle ins en outs over onze strijd naar vitaliteit gedeeld. Misschien hebben jullie ook al eerste stappen gezet om bezig te gaan met vitaliteit op de werkvloer. Misschien strijden jullie zelfs al voor een gezamenlijk doel? Bij het behalen van dit doel (en na al die kilometers lopen) is het ook tijd om even stil te staan en terug te blikken: wat hebben deze vitaliteitsmaanden ons eigenlijk opgeleverd? Ons belangrijkste inzicht lees je in dit artikel.

Door Eva, Content marketeer
Leestijd: 2 minuten

We zijn heel wat ervaringen en ideeën rijker

Onze app-groep heet nu 'Stappentellers Media'...

Wat de vitaliteitsmaanden ons hebben opgeleverd? Heb je even? Er worden, nog fanatieker dan voorheen, gezamenlijke fietsritten georganiseerd. Calorieën, eiwitten en andere voedingsmiddelen worden onderling vergeleken. Er worden discussies gevoerd in onze app-groep (“Stappentellers Media”) over wat wel en niet gezond is. Foto’s van gezonde lunches worden doorgestuurd om elkaar te inspireren. Oh, en daar zit zeker ook wel eens een stuk pizza of een bak patat tussen. Zo heilig zijn we nou ook weer niet. We blijven toch kantoortijgers. 😉

Een aantal concrete dingen die de vitaliteitsmaanden hebben opgeleverd willen we je niet onthouden:

  • Er worden door onze UX designer Mike speciale Ebbers Media wielrenoutfits ontworpen;
  • Als er een dag geen vers fruit op kantoor is voor de sporadische collega’s die op locatie werken, krijgt onze office manager Annemiek dat meteen te horen;
  • Wandelen in de pauze is eerder gewoonte dan uitzondering, óók voor de thuiswerkers;
  • We moedigen elkaar aan om PR’s te verbreken en onze grenzen te verleggen (eindelijk die grens van 100km mountainbiken behaald, lekker Jerry!)
  • We hebben het wilde plan om in 2021 een berg in de Alpen te gaan beklimmen.

Maar dít is onze allergrootste winst

Het begint met de b en eindigt op ewustwording..

Je ziet het: er zijn al flinke stappen gezet. Maar de allergrootste winst die deze challenge ons heeft opgeleverd zit ‘m in de bewustwording. We zijn ons bewust geworden van onze eigen gezondheid en vitaliteit, en dat is essentieel om het ook op de langere termijn ‘vol te houden’. Want twee maanden je stappen bijhouden is leuk, maar uiteindelijk gaat het erom dat je het in je dagelijks leven weet te implementeren. Op een manier die bij jou past, want anders heeft het uiteindelijk geen zin.

Daarbij is het ook nog zo dat iedereen stappen zet op zijn of haar eigen tempo, letterlijk en figuurlijk. Onderling vergelijken is weliswaar goed voor de competitiedrang, maar wat voor de één een keiharde PR is is voor de ander z’n dagelijkse hardlooprondje. En dat is niet erg. Het gaat erom dat je lekker in je vel zit. En van dat doel kunnen we, vinden wij zelf, wel zeggen dat ‘ie behaald is na onze vitaliteitsmaanden. Wie weet zijn we daar na de decembermaand ietsje minder over te spreken, maar ook daar hebben we onze oplossing voor: in het nieuwe jaar, als het weer mag, willen we de sport- en spelactiviteiten die we op de planning hadden alsnog uitvoeren met zijn allen. Trefballen, speedsoccer, bootcampen: laat maar komen, dat nieuwe jaar!