Contact opnemen
ZwarteCross teaser iPad
Case - Websites

Zwarte Cross 2020 - Een waar spektakel op je scherm

De klant & het doel

“Jullie kunnen het!” Na die drie magische woorden uit de mond van festivaldirectrice Tante Rikie wisten we het zeker: wij gaan een alderbastend brute website maken voor de Zwarte Cross! Zo één die, op z’n zachtst gezegd, wel tegen een stootje kan. Die alle kleuren van de regenboog mag bevatten en waar je zelfs met het vermogen van een dampende crossmotor niet tegenop kan.

De website bevat ontzettend veel content. Een mooie uitdaging dus, om dit gebruiksvriendelijk en toegankelijk weer te geven. Net als het blokkenschema – de meest bezochte pagina van de site – waar het complete programma van 4 dagen festival te vinden is. Kortom: een tof project waar we als rasechte Achterhoekers onze tanden stevig in hebben gezet. Mooi man!

“Høken, brekken en angoan; op www.zwartecross.nl kan het allemaal.”

Dit hebben we gedaan

  • Ontwerp & ontwikkeling website & webshop;
  • Een modulair op te bouwen website gemaakt;
  • Optimale Zwarte Cross beleving op elk device gecreëerd;
  • Webshop gekoppeld aan het Feestfabriek netwerk;
  • Brommers kieken.

Bekijk website

Rikie-image
Ontwerp

Zelf elke pagina opbouwen. Een waar content-feestje!

Het ‘blokkensysteem’ waaruit de website bestaat is modulair op te bouwen. Dit maakt een uiterst flexibele layout mogelijk, helemaal passend bij het kleurrijke, veelzijdige karakter van de Zwarte Cross. Wil je als bezoeker één van de acts beter bekijken, dan ga je natuurlijk naar het optreden van die act tijdens het festival. Maar de website geeft je ook al heel veel voorpret! Want als je dieper duikt in één van de acts krijg je een volledige ervaring die precies past bij de act die jij wilt zien. En dát is dus weer mogelijk dankzij die volledige flexibiliteit. Snap je ’t nog? Bekijk het maar:

Flexibele contentpagina Zwarte cross

 

Responsive

Mobile-first, want wie neemt er een laptop mee naar een festival?

Eenmaal op het festival heb jij geen log bakbeest van een computer op zak, maar moet jij jouw favoriete act zo snel mogelijk via je mobiel kunnen checken. De website van Zwarte Cross is daarom volledig mobile first ontworpen. Snelheid, gebruiksvriendelijkheid en gemak voor de mobiele gebruiker zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten.

Mobile First image

Sfeer & beleving

De echte festival vibes via al jouw schermen

Voor een festival dat absoluut niet alledaags is maak je natuurlijk ook geen alledaagse website. We hebben ‘m dan ook bomvol gestopt met gekke objecten en animaties die je wenkbrauwen doen fronsen. Lekker sfeertje, toch?

Animatie ZC

Lekker handig!

Eén basis voor elke festival website

De essentials op een festival – bier, vrienden, zon, goede muziek en een beetje gekkigheid – zijn net wat anders dan die van een website voor een festival. Online zijn namelijk vooral het blokkenschema, de veelgestelde vragen, de programma’s en diverse koppelingsmogelijkheden het belangrijkst. Allemaal onderdelen die ervoor zorgen dat jij, eenmaal op het festival, jouw favoriete act zo snel mogelijk kunt checken. Voor de Feestfabriek hebben wij een basis gebouwd die voor ieder festival inzetbaar is. Nu en in de toekomst!

Zwartecross site responsive devices

Ontwikkeling

Het Feestfabriek netwerk

De Feestfabriek heeft een netwerk van meerdere websites en webshops. Het is wel zo handig om al die websites vanuit één systeem te kunnen beheren. Daarom hebben wij dat geregeld: elke website heeft z’n eigen domeinnaam en eigen voorraad, maar intussen wordt dit alles wél beheerd vanuit één systeem. Optimale efficiëntie, noemen we dat.

Weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Op de Nozem Oil case pagina lees je meer!

Het Feestfabriek netwerk