Case - Websites

Old goods - De charme van vintage vertaald in een webshop

De klant & het doel

Twee jonge gasten, razend enthousiast over vintage en antiek, runnen vanuit Ulft hun eigen groothandel in ‘old goods’. België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Oost-Europa; al reizend verzamelen ze de mooiste meubels en interieur-items, die ze via online kanalen weer aan een nieuwe eigenaar helpen. Je snapt: daar hebben deze heren een goede webshop bij nodig.

De webshop die ze hadden rendeerde op z’n zachtst gezegd niet. De functionaliteiten waren niet toereikend en de uitstraling van de shop kwam niet in de buurt van de sfeer die onze ontwerper Leonie proefde toen ze over de drempel stapte van de Old Goods opslag. De charme van de vintage meubelen, posters, vazen en de gezelligheid van dit geheel moest ook online voelbaar worden. In een nieuwe, overzichtelijke webshop, met duidelijke categorieën en logische filters. Werk aan de (web)winkel!

“De charme van de vintage meubelen, posters, vazen en de gezelligheid van dit geheel moest ook online voelbaar worden.”

Dit hebben we gedaan:

  • Ontwerp & ontwikkeling webshop
  • Meedenken & adviseren als online partner
  • Meertaligheid gerealiseerd
  • Technische realisatie van wereldwijde verzending

Bekijk website

Ontwerp

In de vintage schijnwerpers

Ontwerper Leonie nam het bestaande logo van Old Goods als basis. Ze vertaalde de vintage uitstraling van de kleurcombinatie en het ‘typemachine’ font door in de rest van de webshop. Niet te druk, maar wel met voldoende ontwerpdetails die de vintage producten – daar waar het uiteindelijk allemaal om draait – nog net wat kracht bij zetten. Leuk weetje: alle productfoto’s die je op de webshop ziet worden door de mannen van Old Goods zelf geschoten.

Ontwikkeling

Wereldse verzending & filtering

Omdat de meubelen en interieur-items van Old Goods wereldwijd verkocht worden stortte webdeveloper Meryn zich in een uitdagende verzendkostenkwestie. Want om wereldwijd te kunnen leveren zijn meerdere verzendproviders nodig met bijbehorende verzendkosten. Bestel je bijvoorbeeld een product van Old Goods vanuit Amerika, dan wordt op basis van het formaat en het gewicht van het product én de bijbehorende verzendprovider bepaald wat je betaalt voor de verzending.

En dan is er ook over de filtermogelijkheden nog goed nagedacht. Specifiek op zoek naar een Franse kast uit de jaren ‘30? Stel de filters simpelweg in naar die wensen et voilà; de mogelijkheden presenteren zich op je beeldscherm.