Contact opnemen
Case - Webwinkels

Nederlandweb & Registratie.nl - Recht-voor-zijn-raap-identiteit

De klant & het doel

Deze klant heeft twee websites met één doel: zijn plek veroveren in hostingland. Maar hoe doe je dat als de markt waarin je je bevindt te maken heeft met een (wild)groei aan concurrenten, snelle aanbieders en ICT taal waar de consument niet in thuis is?

Daarvoor is een heldere, transparante identiteit nodig. Een identiteit waarmee je zichtbaar kunt worden en zo (online) ambities waar kunt maken. Nederlandweb klopte bij ons aan met de vraag om hen te helpen in de zoektocht naar hun identiteit en de juiste weergave van hun unieke aspecten.

Ook doken we in de doelgroep: jonge Nederlanders die zelf actief zoeken naar een hostingpartij die aan hun eisen voldoet. Waar hebben zij behoefte aan en waar laten concurrenten kansen liggen? De antwoorden op al deze vragen hebben geleid tot een sterke identiteit en twee websites met één doel: de juiste plek veroveren in hostingland. Hieronder lees je hoe we te werk gingen.

Een identiteit waarmee je zichtbaar kunt worden en zo (online) ambities waar kunt maken.

Transparantie begint bij jezelf laten zien
Online identiteit

Wat heeft een raap in godsnaam met hosting te maken?

Als je (online) een verzadigde markt betreedt en kans wilt maken, dan moet je het anders doen. Kom daarvoor eerst tot de kern van je identiteit: waarom doe je wat je doet en waarom doe je dat anders dan de rest? Waar laten andere bedrijven kansen liggen? Daar kun, nee, moet je op insteken. Voordat we de identiteit ontwierpen voor Nederlandweb deden we onderzoek naar waar de doelgroep tegenaan liep. Conclusie: hosting is moeilijk, onbegrijpbaar en niet transparant. Tijd voor een ander geluid!

Spreid je kansen als je de markt betreedt

Strategie

Kansen spreiden: Twee websites met een verschillende benadering

Generatie Y, zoals ze bij Nederlandweb hun doelgroep omschrijven, doet alles digitaal. Zij kennen de online mogelijkheden en zijn gewend om in duidelijke taal aangesproken te worden. De online benadering van Nederlandweb sluit hier naadloos op aan. Geen gedoe en onbegrijpelijke ICT taal, wél direct de zekerheid van snelle domeinnaamregistratie en hosting. Wil je er ook een website bij? Kan gewoon. Doordat het bestelproces heel eenvoudig is ingericht, heb je je winkelmandje met een paar klikken gevuld met online benodigdheden en kun je aan de slag.

Naast de website voor Nederlandweb maakten we ook Registratie.nl, het broertje van Nederlandweb dat zich volledig richt op het registreren van jouw domeinnaam. Niets meer en niets minder. Alles is hier gericht op dat ene doel: makkelijk en snel aan jouw online avontuur beginnen.

Bekijk hier het broertje van Nederlandweb, Registratie.nl

Registratie.nl

“Registratie.nl is een handelsnaam van Nederlandweb. Zo zit ’t en daar doen we niet geheimzinnig over” staat er in de footer van Registratie.nl. Dit past bij de transparante insteek van het bedrijf: gewoon zeggen waar het op staat en daar niet omheen draaien. Het enige verschil is de manier van benaderen. Waar je op Nederlandweb.nl ook terecht kunt voor websites, online marketing, online werken en informatie daarover, draait het bij Registratie.nl – de naam zegt het al – écht alleen om de registratie.

Het ontwerp en de functionaliteiten van de website zijn exact op deze insteek aangepast. Het registeren en dus bestellen van de domeinnaam is super eenvoudig. Kijk maar: