Contact opnemen
Case - Websites

Mañana Mañana - Ver weg van de grijze massa

De klant & het doel

Wie wel eens een bezoekje heeft gebracht aan Mañana Mañana weet dat het knap lastig is om dit festival in woorden te vangen. Toch wagen we een poging: het is kleurrijk, eigenaardig, magisch, speels, bijzonder en absoluut geen alledaags evenement. Maak daar maar eens een website voor…

Nou, dat deden we! Het werd een ‘psychedelisch paradepaardje’ (geheel in het thema van 2019, dat was ‘kaleidoscope’) waarbij we hebben uitgepakt met sfeerbeelden, kleuren, vormen, animaties en video. Zo komt de bezoeker helemaal in de juiste stemming na een bezoekje aan www.mananamanana.eu. Krijg jij al zin om ver weg van de grijze massa een feestje te vieren?

De website ademt de sfeer die we willen uitstralen met Mañana Mañana en is eenvoudig te bedienen.

Dit hebben we gedaan:

  • Ontwerp & ontwikkeling website;
  • Mobile first ontwerp (70 tot 80% van de bezoekers);
  • Ontwerp & technische realisatie blokkenschema;
  • Meertaligheid gerealiseerd;
  • En uiteraard sfeer proeven op het festival.

Bekijk Mañana Mañana

Ontwerp

Hoe breng je de Mañana sfeer over via een beeldscherm?

We zeiden het net al: voor een festival dat absoluut niet alledaags is, maak je natuurlijk ook geen alledaagse website. Ontwerper Jesse moest voor de juiste inspiratie eerst in psychedelische sferen zien te komen, dat behoeft geen nadere uitleg. Hij loerde door wat kaleidoscopen en werkte vervolgens een aantal richtingen uit. Op basis van meerdere concepten, prototypes van de techniek en gezamenlijke keuzes met de Feestfabriek is dit uiteindelijk het resultaat. Lekker sfeertje, toch?

Ontwerp

Mobile first!

Als 80% van je websitebezoekers een smartphone gebruikt om je website te bekijken (“desktop, wat is dat?”), dan moet je daar natuurlijk wat mee. De website van Mañana Mañana is daarom volledig mobile first ontworpen. Daarbij zijn snelheid, gebruiksvriendelijkheid en gemak voor de mobiele gebruiker de belangrijkste uitgangspunten. Ben je geboren vóór 2003 en bekijk je de website dus wel op een desktop, dan zie je een ontwerp dat is afgeleid van het mobile first ontwerp.

Ontwikkeling

Het blokkenschema: een leuke 'grijze massa'-kraker voor onze programmeurs

Wanneer moet je waar zijn om met je vrienden te hossen op feestmuziek, te chillen op fijne deuntjes of een bijzondere act bij te wonen? Als je naar een festival gaat wil je natuurlijk weten wat de programmering is. Met tientallen acts op zeven podia verspreid over vier dagen vergt dat als websitemaker het nodige denkwerk. Het uitgebreide blokkenschema dat onze UX designer in samenwerking met onze programmeurs ontwierp bundelt al deze informatie in één compleet overzicht. Je snapt het; da’s een mooie klus.

Alle website data wordt live gekoppeld naar de app

Wil je het blokkenschema LIVE bewonderen en gebruiken? Nog even geduld tot de volgende editie van Mañana Mañana; dan komt er weer een nieuw schema online.