Grafisch ontwerp website REMONDIS

section arrow

De uitdaging

De uitdaging bij de het ontwerp van de nieuwe website voor REMONDIS Nederland lag vooral bij een duidelijke presentatie van alle diensten binnen het bedrijf. Overzichtelijke navigatie moet er voor zorgen dat gebruikers makkelijk kunnen navigeren naar de gewenste pagina. De klant moet daarnaast gemakkelijk een offerte kunnen aanvragen of prijsinformatie kunnen ontvangen op een dienstbare website.

De klant

REMONDIS Nederland uit Lichtenvoorde staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en bekwaamheid. REMONDIS  is in staat om een organisaties te ontzorgen op het gebied van het verwerken van afvalstromen, recycling en rioolservice. Het van oorsprong Duitse bedrijf biedt doordachte branchegerichte totaaloplossingen. Na de overname van de Dusseldorp Groep in 2015 is het hoofdkantoor van REMONDIS Nederland in Lichtenvoorde gevestigd.

section arrow

Een uitstraling die bij REMONDIS past

REMONDIS is internationaal een grote speler. Het ontwerp van de website moest daarom in lijn liggen met de andere websites van het bedrijf. Natuurlijk hebben we hier een beetje mee gespeeld, want elk ontwerp moet de creativiteit uitstralen waar wij bekend om staan. De ontwerptechnieken van de website van REMONDIS Nederland zijn daarom ook écht van deze tijd. Prachtige foto’s van de ‘gewone werknemer’ geven de website de uitstraling die bij REMONDIS past.

Helder, eenvoudig en snel navigeren naar je doel

De website van REMONDIS heeft een overzichtelijke navigatie. De gebruiker kan snel doorklikken naar de opdrachtenpagina’s. Op de homepage is er daarom gekozen voor een tweedeling: Afval & Recycling en Rioolservice. Geen onnodige klikken, maar de homepage vertelt duidelijk waar de bezoeker moet zijn. Daarnaast is er ook meteen een onderscheid gemaakt tussen bedrijven en particulier. De website wijst je de weg!

De website bedient verschillende doelgroepen

REMONDIS bedient verschillende doelgroepen: overheden, bedrijven, particulieren en (toekomstige) werknemers. Zij bezoeken allen met een andere reden de nieuwe website. Door de overzichtelijke navigatie is voor elke bezoeker duidelijk waar hij moet zijn. Een particulier kan een storing melden en daarnaast kan een bedrijf oplossingen vinden voor het afvoeren van afval.

section arrow
section arrow