Contact opnemen
Case - Bedrijfsfilms

Ebbers Media - Open digitale deuren, laat het maar beginnen

Scroll verder om meer te zien

Werken aan je eigen film

De afgelopen maanden werkten we aan onze eigen Ebbers Media film. Ineens vervul je twee rollen tegelijkertijd, die van videomaker én die van kritische klant. Waar we normaal gesproken de één-tweetjes maken met de klant en samen met hem of haar voor het hoogst haalbare gaan, waren we nu zelf aan de beurt.

Online zichtbaar maken waar je offline goed in bent. Dat motto loopt als een rode draad door de film, want het is wat we elke dag doen. De gesproken tekst in de film, een speciaal voor ons geschreven gedicht, verwoordt mooi waar we voor staan. Dat gedicht versterkt de beelden – en andersom.

We filmden op vier verschillende locaties, selecteerden de juiste acteurs (waaronder natuurlijk onze eigen mensen) en haalden alles uit de kast om ons verhaal zo authentiek mogelijk te vertellen. “Daarbij willen we zo vrij mogelijk zijn in de keuzes die bepalen hoe het verhaal in beeld verteld wordt,” aldus regisseur Ivo. “Alles is vanuit de hand gefilmd wat zorgt voor een meer immersive ervaring. Als kijker ben jij onderdeel van de film. Daarnaast gebruikten we een hazer en hoogwaardige lampen om diepte en accenten in het decor te creëren. Onder andere het uitgebreide team, de zorgvuldig uitgezochte locaties en een bioscoopwaardige camera die wij tot onze beschikking hadden voor dit project, tillen de hele productie naar een hoger niveau.”

Dit was de grootste uitdaging

Er is wel een keerzijde aan het maken van je eigen film. Het einde ligt namelijk veel verder weg. Ivo: “Bij alles wat je doet en maakt weet je: dit kan ook nog zo, of zo, of zo. Als filmmaker heb je zoveel scènes in je hoofd en heeft je referentiekader bijna geen grenzen. Dat maakt het moeilijk om af te ronden en te zeggen: dit is hoe we het doen.”

Werken aan onze eigen film was een uitdaging; het was tof, anders, maar vooral ook super mooi. Wat vind jij ervan? Bekijk het resultaat hierboven en laat het ons weten.