Contact opnemen
Case - Uitleg- en instructiefilms

Basil - Instructiefilmpjes voor nog meer fietsplezier

Scroll verder om meer te zien

De klant & het doel

‘Spread the cycling joy’ is de slogan van Basil, fabrikant van fietstassen en -manden sinds 1976. De montage van een fietstas met riempjes líjkt eenvoudig, maar in de praktijk bleek er behoefte te zijn aan uitleg. Aan ons videoteam de taak om in overzichtelijke instructievideo’s duidelijk te maken hoe het werkt. In totaal maakten we vijf video’s en zorgden we voor Duits- en Engelstalige versies. Hierboven zie je een compilatie met shots uit de verschillende video’s.

Dit hebben we gedaan:

  • Script: adviseren & bijschaven
  • Productie
  • Filmen vanuit meerdere perspectieven
  • Beeld- & geluidsmontage
  • Ondertiteling & vertaling

Focus dankzij het juiste licht & een smetteloos decor

In deze video’s draait het maar om één ding en dat zijn de handelingen van Jossie, die stap voor stap uitlegt hoe je een fietstas aan je fiets bevestigt. We adviseerden de klant daarom om te werken met een speciaal filmdoek dat niet reflecteert en geen enkele kreukel of vouw vertoont. Met behulp van acht studiolampen creëerden we het juiste licht. Vervolgens was het aan Jossie om de handelingen te demonstreren. Dat deed ze overigens drie keer, zodat we de handelingen vanuit drie perspectieven konden filmen: wijd, medium en close. Dit zorgt voor een aantrekkelijke afwisseling van overzicht- en close-up beelden.

Beeld zegt meer dan duizend woorden, zeker bij instructies

Met duidelijke handelingen laat Jossie van Basil zien op welke manieren je de dubbele fietstas met riempjes kunt bevestigen en legt ze het MIK systeem uit. Het wat? Bekijk de video maar eens, dan snap je wat we bedoelen. Handig hè, zo’n instructievideo? 😉